Search

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩ;

Βάσει Νόμου η ασφάλιση οχήματος για Αστική Ευθύνη είναι υποχρεωτική.

Ονομάζεται βασική ασφάλιση και είναι η ελάχιστη ασφάλιση και καλύπτει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες, σε περίπτωση ατυχήματος.
Η υποχρεωτική ασφάλιση της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την ψήφιση του Ν. 489/76, «Περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ’ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης», που άρχισε να ισχύει από την 1.1.1978.
Σκοπός και φιλοσοφία του είναι η προστασία των τρίτων.

Ένα όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένο. Στην περίπτωση που ο κάτοχος δε το κινεί και δεν επιθυμεί να το ασφαλίσει πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες (διαδικασία ακινησίας).

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ ΤΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

O Ν.489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων:

 • Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
 • Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.
 • Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1000€ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500€ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250€ για τα δίκυκλα

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ;

Σε περίπτωση ατυχήματος το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις την 24ωρη Φροντίδα Ατυχήματος, το τηλέφωνο της οποίας είναι γραμμένο στο ασφαλιστήριό σου, όπως και την Αστυνομία.

Η Φροντίδα Ατυχήματος θα προσέλθει το συντομότερο δυνατό στον τόπο του ατυχήματος , θα σε βοηθήσει στη καταγραφή του περιστατικού, στη συμπλήρωση του εντύπου της Φιλικής Δήλωσης και θα φωτογραφήσει τα εμπλεκόμενα στο ατύχημα οχήματα καθώς και τον τόπο ατυχήματος. Αν υπάρχει τραυματισμός, είναι αναγκαίο να καλέσεις και ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο αλλά και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αν αυτό χρειάζεται.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ;

Για να ανανεωθεί το συμβόλαιό θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου μέσω τηλεφώνου, email ή sms πριν τη λήξη του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

Εκτός από τον απαραίτητο έλεγχο του αυτοκινήτου, μη ξεχνάς να εφοδιαστείς με την πράσινη κάρτα από τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο. Είναι η κάρτα που εγγυάται την ασφαλιστική σου κάλυψη σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Πιο αναλυτικά, Η Πράσινη Κάρτα ή Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων στις χώρες που μετέχουν στο Σύστημα της Πράσινης Κάρτας, σύμφωνα με τους όρους και τα όρια κάλυψης που ισχύουν στη χώρα του ατυχήματος.

ΑΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ;

Μετά την πιστοποίηση της καταβολής των ασφαλίστρων από την εταιρεία μας και εφόσον λάβεις από εμάς βεβαίωση ασφάλισης, είσαι ασφαλισμένος σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα που θα αναγράφεται σε αυτήν. Τα συστήματα πληρωμής είναι αυτοματοποιημένα και το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας θα λάβεις το ασφαλιστήριο στο email σου.

ΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΠΟΥ;

Πρέπει να είναι δηλωμένο στο Υπουργείο Μεταφορών ώστε να αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και να είναι, βάσει νόμου, αποσπώμενος. Στη συνέχεια, πρέπει να δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία ώστε να αναγράφεται πάνω στο συμβόλαιο.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΤΙ ΚΑΝΩ;

Αν το δίπλωμα δεν είναι ελληνικό, τότε είναι θέμα εταιρείας αν δεχτεί να εκδώσει συμβόλαιο ή όχι. Οι περισσότερες ασφαλιστικές δέχονται διπλώματα που έχουν εκδοθεί σε χώρα της Ε.Ε..

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΑΝ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ;

Πρέπει να ενημερωθεί ο ασφαλιστής ή η ασφαλιστική εταιρεία, και να στείλεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ακύρωση του ασφαλιστηρίου και την επιστροφή (τυχόν) μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Η κάλυψη που παρέχει το ασφαλιστήριο δεν μεταφέρεται αυτόματα – μεταφέρεται ΜΟΝΟ η κάλυψη της αστικής ευθύνης στον καινούργιο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ;

Ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση εξόδων περίθαλψης και παρέχει στον ασφαλισμένο την «αίσθηση της ασφάλειας».
Με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου για διαγνωστικές εξετάσεις ή/και νοσηλεία και να έχεις ποιοτικές υπηρεσίες χωρίς αναμονές και πολύπλοκες διαδικασίες.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι πια αναγκαία για να νιώθεις ασφαλής εσύ και η οικογένειά σου καθώς σου παρέχει τη δυνατότητα, ό,τι και να σου συμβεί, να το αντιμετωπίσεις με αξιοπρέπεια και χωρίς κόστος στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ή ακόμα και του εξωτερικού.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;

Για την επιλογή του κατάλληλου προγράμματος θα πρέπει να συνυπολογίσεις και να λάβεις υπόψη σου:

 • Εξαιρέσεις και αναμονές/Όσο λιγότερες τόσο καλύτερα
 • Την αξιοπιστία της Εταιρίας που το παρέχει και το πόσο ξεκάθαροι και κατανοητοί είναι οι όροι του συμβολαίου
 • Το ύψος του κεφαλαίου κάλυψης ανά περιστατικό και ανά έτος
 • Την απαλλαγή ή το εκπιπτόμενο ποσό/Όσο μεγαλύτερη η απαλλαγή τόσο χαμηλότερα τα ασφάλιστρα – πρέπει να είναι όμως στο ύψος που ταιριάζει στις δικές σου οικονομικές απολαβές
 • Το ποσοστό κάλυψης ή τη δική σου συμμετοχή
 • Κάλυψη όλης της οικογένειας
 • Διάλεξε αυτό που καλύπτει τις δικές σου ανάγκες/Διαγνωστικές εξετάσεις, κάλυψη νοσηλείας
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ;

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα! Με την πάροδο των χρόνων τα προβλήματα υγείας χτυπούν συχνότερα την πόρτα μας.

ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΣΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ;

Ναι, καθώς μειώνεται το κόστος των ασφαλίστρων. Επιπλέον, εφόσον γίνεται ταυτόχρονα χρήση άλλου Ασφαλιστικού Φορέα, σε περίπτωση αποζημίωσης, η συμμετοχή σου μηδενίζεται ή μειώνεται ανάλογα με το ποσό που έχει καταβάλλει ο άλλος φορέας. Έτσι, στην πράξη, τα έξοδα της νοσηλείας μηδενίζονται ή αναλογούν σε πολύ μικρό ποσό.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΩ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΦΟΡΕΑ;

Έχεις δικαίωμα να κάνεις ταυτόχρονη χρήση του ασφαλιστικού σου φορέα. Με αυτό τον τρόπο θα επωφεληθείς από τη μη χρήση ποσού απαλλαγής (εφόσον υπάρχει) και θα λάβεις bonus «καλής χρήσης».

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΦΟΡΕΑ; ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ;

Μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονη χρήση του ασφαλιστικού σας φορέα. Με αυτό τον τρόπο θα επωφεληθείτε από τη μη χρήση ποσού απαλλαγής (εάν υφίσταται απαλλαγή), την καταβολή bonus «καλής χρήσης», και, μακροπρόθεσμα, από τη μείωση του ποσοστού αναπροσαρμογής ασφαλίστρων.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΕΚΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Όχι, απαραιτήτως. Εξαρτάται συνήθως από την ηλικία και το προφίλ του υποψηφίου προς ασφάλιση, καθώς και του προγράμματος που θα επιλέξεις. Η ασφαλιστική εταιρία, πιθανόν να ζητήσει τη διενέργεια προασφαλιστικών εξετάσεων – οι περισσότερες όμως εταιρίες τις παρέχουν δωρεάν.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ; ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;

Οι Ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις σε περίπτωση ασφάλισης όλης της οικογένειας. Σχετικά με την προσθήκη επιπλέον μέλους, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τη λήξη του υφιστάμενου συμβολαίου για να υλοποιηθεί η μεταβολή που επιθυμείς. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να κάνεις νέο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ;
 • Αστική Ευθύνη για Σωματικές Βλάβες των επιβαινόντων του σκάφους καθώς και των τρίτων σε περίπτωση πρόσκρουσης, σύγκρουσης, ναυαγίου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας.
 • Αστική Ευθύνη για Υλικές Ζημίες ή απώλειες που προκαλούνται σε περιουσιακά στοιχεία επιβαινόντων και τρίτων εξαιτίας πρόσκρουσης, σύγκρουσης, ναυαγίου ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας.
 • Πρόκληση Θαλάσσιας Ρύπανσης
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ;

Ναι, είναι υποχρεωτική βάσει του Νόμου 4256 ΦΕΚ 92/14-4-2014. Με εξαίρεση τα μικρά σκάφη έως και 7 μέτρα τα οποία δεν είναι ταχύπλοα και δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ;

Εκτός από τις προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεωτικές καλύψεις μπορεί κάποιος ανάλογα με τις ανάγκες του να επιλέξει και άλλες προαιρετικές καλύψεις όπως ενδεικτικά: κλοπή, φωτιά, έκρηξη, κακόβουλες ενέργειες, πρόσκρουση, βύθιση, ζημιές κατά τη μεταφορά κ.λπ.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ/ΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ;
 • Πλοίο αναψυχής: είναι κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (7) μέτρων ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο, το οποίο μπορεί από τη γενική κατασκευή του να χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής.
 • Ιστιοφόρο πλοίο αναψυχής: είναι το πλοίο αναψυχής, το οποίο διαθέτει επαρκή ιστιοφορία, ως κύριο μέσο πρόωσης και μπορεί να φέρει μηχανή για βοηθητική πρόωση.
 • Μηχανοκίνητο πλοίο αναψυχής: είναι το πλοίο αναψυχής, το οποίο διαθέτει μηχανή, ως κύριο μέσο πρόωσης και βοηθητικό μέσο πρόωσης, εάν αυτό απαιτείται.
 • Επαγγελματικό πλοίο αναψυχής: είναι το πλοίο αναψυχής μεταφορικής ικανότητας έως και σαράντα εννέα (49) επιβατών, το οποίο διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους ενδιαίτησης ειδικά για τους επιβάτες, για την εκμετάλλευση του οποίου συνάπτεται σύμβαση ολικής ναύλωσης.
 • Ιδιωτικό πλοίο αναψυχής: είναι το πλοίο αναψυχής το οποίο δεν είναι επαγγελματικό.
 • Μικρό σκάφος: είναι κάθε σκάφος ολικού μήκους έως και επτά (7) μέτρων, ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο.
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ;

Η ασφάλιση κατοικίας είναι υποχρεωτική ΜΟΝΟ εάν έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο. Σε αυτή τη περίπτωση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ονομάζεται ασφαλιστήριο ενυπόθηκης κατοικίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΟΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΥΠΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ;
 • Είναι υποχρέωση του πελάτη προς την τράπεζα όταν συνάπτει στεγαστικό δάνειο, να ασφαλίσει το ακίνητο που είναι υποθηκευμένο βάσει των καλύψεων που ζητάει η εκάστοτε τράπεζα.
 • Βάση της Εγκυκλίου 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση του πελάτη να ασφαλίσει την κατοικία του μέσω της Τράπεζας που του χορήγησε το δάνειο. Έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις ελεύθερα ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστικό σύμβουλο αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή σου σύμβαση.
 • Αν στο παρελθόν έχεις ασφαλίσει το ακίνητό σου μέσω της τράπεζας που σου χορήγησε το στεγαστικό δάνειο, έχεις το δικαίωμα στην ανανέωση του συμβολαίου, να αλλάξεις ασφαλιστική εταιρεία και να επιτύχεις φθηνότερα ασφάλιστρα με τις ίδιες καλύψεις.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ;
 • Οι σεισμοί αλλά και οι πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο
 • Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
 • Σε πολλές περιπτώσεις, η ασφάλεια κατοικίας έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο. Η ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας είναι απαραίτητη
 • Λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι καταστροφές από πλημμύρες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια
 • Με την οικονομική Κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων είναι δύσκολη έως και αδύνατη η αποκατάσταση σε περίπτωση ζημιάς