Search

 

OLA για την μοτοσυκλέτα σου!

Σύγκρινε και κέρδισε!
Συμπλήρωσε την παραπάνω φόρμα και εξασφάλισε έκπτωση στα ασφάλιστρά σου έως και 35%!

Ασφαλιστικές καλύψεις για τη μοτοσυκλέτα σου στα μέτρα σου!

ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Υποχρεωτική από τον νόμο κάλυψη της Αστικής Ευθύνης για Σωματικές βλάβες & Υλικές Ζημιές τρίτων. Περιλαμβάνει Φροντίδα ατυχήματος, Επείγουσα Μεταφορά οχήματος, Υλικές Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα κ.α

ΠΥΡΟΣ & ΚΛΟΠΗΣ

Περιλαμβάνει όλες τις καλύψεις της υποχρεωτικής από τον νόμο βασικής ασφάλισης και επιπλέον παρέχει καλύψεις μερικής και ολικής κλοπής οχήματος καθώς και καταστροφής του συνέπεια πυρκαγιάς.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πολλές εταιρίες συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματά τους Οδική Βοήθεια, Νομική Προστασία, Θραύση Κρυστάλλων, φυσικά φαινόμενα, κακόβουλες ενέργειες που εξασφαλίζουν βέλτιστη προστασία.

Συχνές Ερωτήσεις

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩ;

Βάσει Νόμου η ασφάλιση οχήματος για Αστική Ευθύνη είναι υποχρεωτική.

Ονομάζεται βασική ασφάλιση και είναι η ελάχιστη ασφάλιση και καλύπτει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες, σε περίπτωση ατυχήματος.
Η υποχρεωτική ασφάλιση της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την ψήφιση του Ν. 489/76, «Περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ’ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης», που άρχισε να ισχύει από την 1.1.1978.
Σκοπός και φιλοσοφία του είναι η προστασία των τρίτων.

Ένα όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο ακόμα και αν είναι ακινητοποιημένο. Στην περίπτωση που ο κάτοχος δε το κινεί και δεν επιθυμεί να το ασφαλίσει πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες (διαδικασία ακινησίας).

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΟΥ ΤΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

O Ν.489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων:

  • Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
  • Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.
  • Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1000€ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500€ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250€ για τα δίκυκλα

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ;

Σε περίπτωση ατυχήματος το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις την 24ωρη Φροντίδα Ατυχήματος, το τηλέφωνο της οποίας είναι γραμμένο στο ασφαλιστήριό σου, όπως και την Αστυνομία.

Η Φροντίδα Ατυχήματος θα προσέλθει το συντομότερο δυνατό στον τόπο του ατυχήματος , θα σε βοηθήσει στη καταγραφή του περιστατικού, στη συμπλήρωση του εντύπου της Φιλικής Δήλωσης και θα φωτογραφήσει τα εμπλεκόμενα στο ατύχημα οχήματα καθώς και τον τόπο ατυχήματος. Αν υπάρχει τραυματισμός, είναι αναγκαίο να καλέσεις και ασθενοφόρο ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο αλλά και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αν αυτό χρειάζεται.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ;

Για να ανανεωθεί το συμβόλαιό θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου μέσω τηλεφώνου, email ή sms πριν τη λήξη του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ;

Εκτός από τον απαραίτητο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, μη ξεχνάς να εφοδιαστείς με την πράσινη κάρτα από τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο. Είναι η κάρτα που εγγυάται την ασφαλιστική σου κάλυψη σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Πιο αναλυτικά, Η Πράσινη Κάρτα ή Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων στις χώρες που μετέχουν στο Σύστημα της Πράσινης Κάρτας, σύμφωνα με τους όρους και τα όρια κάλυψης που ισχύουν στη χώρα του ατυχήματος.

ΑΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ;

Μετά την πιστοποίηση της καταβολής των ασφαλίστρων από την εταιρεία μας και εφόσον λάβεις από εμάς βεβαίωση ασφάλισης, είσαι ασφαλισμένος σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα που θα αναγράφεται σε αυτήν. Τα συστήματα πληρωμής είναι αυτοματοποιημένα και το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας θα λάβεις το ασφαλιστήριο στο email σου.

ΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΠΟΥ;

Πρέπει να είναι δηλωμένο στο Υπουργείο Μεταφορών ώστε να αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και να είναι, βάσει νόμου, αποσπώμενος. Στη συνέχεια, πρέπει να δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία ώστε να αναγράφεται πάνω στο συμβόλαιο.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΤΙ ΚΑΝΩ;

Αν το δίπλωμα δεν είναι ελληνικό, τότε είναι θέμα εταιρείας αν δεχτεί να εκδώσει συμβόλαιο ή όχι. Οι περισσότερες ασφαλιστικές δέχονται διπλώματα που έχουν εκδοθεί σε χώρα της Ε.Ε..

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΑΝ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΟΥ;

Πρέπει να ενημερωθεί ο ασφαλιστής ή η ασφαλιστική εταιρεία, και να στείλεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ακύρωση του ασφαλιστηρίου και την επιστροφή (τυχόν) μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων. Η κάλυψη που παρέχει το ασφαλιστήριο δεν μεταφέρεται αυτόματα – μεταφέρεται ΜΟΝΟ η κάλυψη της αστικής ευθύνης στον καινούργιο ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας.