Search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η INTERBROKERS Α.Ε. Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων δεσμεύεται για την προστασία του απορρήτου σας. Αυτή η δήλωση προστασίας απορρήτου εξηγεί τον τρόπο συλλογής δεδομένων και χρήσης πρακτικών της τοποθεσίας ola24.gr (η «Τοποθεσία”). Αποκτώντας πρόσβαση στην Τοποθεσία, αποδέχεστε τη συλλογή πληροφοριών και τη χρήση πρακτικών που περιγράφονται σε αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου. Στόχος της παρούσας είναι να ενημερωθεί ο επισκέπτης/ χρήστης της υπηρεσίας (υποκείμενο δεδομένων) για τις πράξεις συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων του που διενεργούνται μέσω της Τοποθεσίας από την Εταιρία με την επωνυμία «INTERBROKERS ΑΕ» Μεσίτες Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων, εδρεύουσα στην Θέρμη Θεσσαλονίκης (14ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου), με ΑΦΜ 099358674 – ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, (στο εξής «Η Εταιρία») στο πλαίσιο της επικοινωνίας ή/ και προσφοράς για σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων των άρθρων 7 και 9 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ. /Ε.Ε. 679/2016) και την εξυπηρέτηση των σκοπών και λοιπών όρων της επεξεργασίας ως καθορίζονται κατωτέρω και ειδικότερα:

 

  1. Σκοποί Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η συλλογή και η χρήση προσωπικών δεδομένων περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία για την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχεται στους επισκέπτες ή και στους χρήστες του ola24.gr και για την επίτευξη των κάτωθι αναλυτικά αναφερόμενων σκοπών. Η συλλογή και η χρήση των παραπάνω δεδομένων πραγματοποιείται με βάση την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία,  όπως ισχύουν σήμερα. Οι σκοποί για τους οποίους γίνεται επεξεργασία των δεδομένων συνίστανται στους εξής:

α. στην ενημέρωση για ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες της Εταιρίας και των συνεργατών της και στην επιλογή της (αντ)ασφαλιστικής επιχείρησης και του κατάλληλου ασφαλιστικού προϊόντος.
β. στην έκδοση προσφορών για σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης, ασφαλιστηρίου ή συμφωνητικού ασφαλιστικής κάλυψης ώστε ο ασφαλισμένος να συγκρίνει online προϊόντα από διαφορετικές Ασφαλιστικές Εταιρίες προκειμένου να επιλέξει το ασφαλιστήριο που τον συμφέρει, καθορίζοντας το ανάλογο ασφάλιστρο, υπολογίζοντας και εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, τη συχνότητα των ζημιών που ενδέχεται να προκύψουν.
γ. στη συμμετοχή σε διαγωνισμό, την ενημέρωση προσφορών, την παραγγελία ενημερωτικών φυλλαδίων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη συμμετοχή σε τοποθεσία ή υπηρεσία περιορισμένης πρόσβασης, τη δήλωση συμμετοχής σε συμβάν ή εκπαιδευτική εκδήλωση ή κατά την αγορά, τη λήψη ή/και τη δήλωση προϊόντων της Εταιρίας και των συνεργαζόμενων με αυτήν ασφαλιστικών εταιριών.
δ. στη μεταξύ μας επικοινωνία, και τη διαχείριση των αιτημάτων σας μέσω του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και για λόγους στατιστικών ερευνών και αναλύσεων με δεδομένα σε συνολική μορφή με σκοπό την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν και χρησιμοποιούν την Τοποθεσία, βελτιώνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να εγγραφείτε στην υπηρεσία των Ενημερωτικών μας Δελτίων (Newsletters), με σκοπό την αποστολή σε εσάς ενημερωτικών δελτίων για την Εταιρεία, τα προϊόντα/ υπηρεσίες της, τυχόν προσφορές κλπ. μέχρι να ζητήσετε ρητά την διαγραφή από τη λίστα χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στέλνουμε. Θα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, όπως το Όνομα, το Επίθετο, το Email και το Τηλέφωνο, που μας παρέχετε, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας, με σκοπό την αποστολή ενημερωτικών δελτίων της Εταιρίας, για εμπορική επικοινωνία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, έτσι ώστε να ενημερώνεστε για τις καινοτομίες και τις προσφορές.

Η OLA24.GR ενδέχεται να αποστέλλει κατά καιρούς μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ενημερώνουν για θέματα τεχνικής υποστήριξης ή ασφάλειας σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που ζητήσατε ή για λόγους επιβεβαίωσης παροχής ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

 

  1. Πηγή πληροφόρησης Προσωπικών Δεδομένων
α. Η Εταιρία συλλέγει προσωπικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στη φόρμα επικοινωνίας ή στην φόρμα αναζήτησης ασφάλισης και  οποιαδήποτε άλλα δεδομένα τα οποία το ίδιο το υποκείμενο δεδομένων γνωστοποιεί μέσω του ola24.gr.

 

  1. Είδη δεδομένων προς επεξεργασία

Η επεξεργασία δεδομένων από την Εταιρία περιλαμβάνει ειδικότερα τις εξής κατηγορίες:

 α. Δεδομένα Ταυτοποίησης π.χ. ηλικία, ημερομηνία γέννησης, φύλο, όνομα, επώνυμο, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας/ διαβατηρίου, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
β. Δεδομένα Επικοινωνίας π.χ. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ αλληλογραφίας, αριθμοί τηλεφώνου/ φαξ, τόπος διαμονής.
γ. Δεδομένα Ασφάλισης δεδομένα απαραίτητα για τη σύναψη και διαχείριση της ασφαλιστικής σύμβασης, (π.χ. σε σχέση με την οικονομική/ περιουσιακή κι επαγγελματική κατάσταση, δεδομένα υγείας, δεδομένα για οδηγική συμπεριφορά (driving history), στοιχεία οχήματος, κτλ).
δ. Ιστορικό αγορών ιστορικό των αγορών συμβολαίων από την πλατφόρμα.
ε.   Στοιχεία online δραστηριότητας π.χ. το όνομα χρήστη εισόδου στην πλατφόρμα, τη διεύθυνση IP και άλλα αναγνωριστικά στοιχεία στο διαδίκτυο που μας παρέχετε online.

 

  1. Αποδέκτες Προσωπικών Δεδομένων

Τα ως άνω δεδομένα που συλλέγονται σε αυτήν την Τοποθεσία θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της Τοποθεσίας και για την παροχή των υπηρεσιών ή για τη διεξαγωγή συναλλαγών που έχετε ζητήσει ή εξουσιοδοτήσει και θα διαβιβαστούν σε τμήματά μας αρμόδια για την ανάληψη του κινδύνου, για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του ασφαλιστηρίου σας και για την αποζημίωσή σας, καθώς και στα αντίστοιχα τμήματα των ασφαλιστικών εταιριών τα προϊόντα των οποίων επιλέχθηκαν. Δεν θα γίνει κοινή χρήση των προσωπικών στοιχείων που δίνετε στην Τοποθεσία εκτός της ola24.gr , των ελεγχόμενων θυγατρικών και εξαρτημένων εταιρειών της και της ασφαλιστικής εταιρίας της οποίας το προϊόν τελικώς επιλέχθηκε χωρίς την άδειά σας, εκτός εάν περιγράφεται κάτι διαφορετικό στην παρούσα δήλωση.

Τα δεδομένα επίσης μπορεί να διαβιβαστούν:

α. σε (αντ)ασφαλιστικές εταιρίες έπειτα από υποβολή νόμιμου αιτήματος,
β. σε δημόσιες / δικαστικές αρχές, έπειτα από υποβολή νόμιμου αιτήματος
γ. σε συνεργαζόμενους με την εταιρία παρόχους στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας της ασφαλιστικής σύμβασης, όπως  ενδεικτικά: σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, σε παρόχους υπηρεσιών υγείας, σε παρόχους υπηρεσιών φύλαξης και διαχείρισης αρχείων, σε υπηρεσίες  τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών, σε δικηγόρους, σε ερευνητές ή πραγματογνώμονες, σε συνεργαζόμενες εταιρίες παροχής οδικής βοήθειας, σε εταιρίες παροχής επείγουσας τεχνικής βοήθειας, ανάλογα με το είδος της ασφαλιστικής κάλυψης.

 

  1. Χρόνος επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρία θα συλλέγει, αποθηκεύει και εν γένει θα επεξεργάζεται τα δεδομένα για 5 έτη με σκοπό την επικοινωνία και ενημέρωση για ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες , εκτός εάν εκκρεμεί δικαστική διένεξη πέραν των ως άνω χρόνων επεξεργασίας και μέχρι την περαίωσή της με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

 

  1. Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων

Το υποκείμενο δεδομένων ενημερώνεται ότι έχει δικαίωμα να ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή την παρούσα συγκατάθεση καθώς και για τις συνέπειες της τυχόν ανάκλησης. Ειδικότερα ενημερώνεται ότι στην περίπτωση που ανακαλείται η συγκατάθεση ως προς δεδομένα, η επεξεργασία των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για την εκτέλεση της ασφαλιστικής σύμβασης, η Εταιρία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση. Επιπλέον, ενημερώνεται για τα κάτωθι αναφερόμενα δικαιώματά του, όπως αυτά  ισχύουν υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (Ε.Ε. 679/2016) Συγκεκριμένα:

  • Δικαιούται να έχει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα που τελούν υπό επεξεργασία από την Εταιρία δυνάμει της ασφαλιστικής σύμβασης.
  • Δικαιούται να ζητήσει τη διόρθωση ανακριβών ή ανεπίκαιρων δεδομένων που αφορούν το λήπτη της ασφάλισης/ ασφαλισμένο ή τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων αυτού.
  • Δικαιούται να ζητήσει τη διαγραφή δεδομένων του από τα αρχεία της Εταιρίας εφόσον η επεξεργασία τους δεν είναι απαραίτητη για την επιδίωξη των σκοπών για τους οποίους έχουν συλλεγεί.
  • Δικαιούται να ζητήσει τον περιορισμό της χρήσης δεδομένων του σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειάς τους.
  • Δικαιούται να λαμβάνει τα δεδομένα που έχει ο ίδιος παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο.
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η άσκηση των προαναφερομένων δικαιωμάτων προϋποθέτει  την υποβολή, χωρίς κόστος, έγγραφης αίτησης στην Εταιρία.

Για οποιοδήποτε θέμα το υποκείμενο των δεδομένων μπορεί να απευθυνθεί στον αρμόδιο  Υπεύθυνο για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της εταιρίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  dpo@interbrokers.gr . Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των προαναφερόμενων δικαιωμάτων, η Εταιρία θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίησή του εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήψη της σχετικής αίτησης, ενημερώνοντας γραπτώς για την ικανοποίησή του, ή τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση.

Σε κάθε περίπτωση δικαιούται να απευθυνθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είτε σε γραπτή μορφή (Κηφισιάς 1-3, Τ.Κ. 115-23) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr).

 

  1. Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτήν την Τοποθεσία για να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της διαδικασίας εγγραφής και για να προσαρμόσουμε την Τοποθεσία. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου που τοποθετείται στο σκληρό σας δίσκο από διακομιστή ιστοσελίδων. Τα cookies δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση προγραμμάτων ή την παράδοση ιών στον υπολογιστή σας. Τα cookies εκχωρούνται κατά μοναδικό τρόπο σε σας, και μόνο ένας διακομιστής Web μπορεί να τα διαβάσει στον τομέα που εξέδωσε το cookie σε σας.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς των cookies είναι να σας παρέχουν τη δυνατότητα να εξοικονομείτε χρόνο. Για παράδειγμα, εάν προσαρμόσετε μια ιστοσελίδα ή περιηγηθείτε μέσα σε μια τοποθεσία, το cookie βοηθά την τοποθεσία να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα στοιχεία σας στις επόμενες επισκέψεις. Αυτό απλοποιεί τη διαδικασία παράδοσης σχετικού περιεχομένου, διευκολύνει την περιήγηση στην τοποθεσία κ.ο.κ. Όταν επιστρέψετε στην τοποθεσία Web, οι πληροφορίες που δώσατε παλαιότερα μπορούν να ανακληθούν, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ευκολία τις δυνατότητες της τοποθεσίας που προσαρμόσατε. Υποστηρίζοντας τις χρήσεις αυτές, η OLA24.GR έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία για να σας παρέχει αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση πελατών, για να βελτιώσει την Τοποθεσία και οποιαδήποτε σχετιζόμενα προϊόντα και υπηρεσίες της OLA24.GR και για να κάνει ευκολότερη τη χρήση της Τοποθεσίας, απαλλάσσοντάς σας από την υποχρέωση να εισάγετε επανειλημμένα τις ίδιες πληροφορίες ή προσαρμόζοντας την Τοποθεσία στις δικές σας ιδιαίτερες προτιμήσεις και ενδιαφέροντα.

Τα προειδοποιητικά σήματα στο Web, γνωστά επίσης ως τεχνολογία clear gif ή ετικέτες ενεργειών, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν, για να βοηθήσουν στην παράδοση του cookie στην τοποθεσία μας. Η τεχνολογία αυτή είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τη συλλογή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων που αφορούν τη χρήση της Τοποθεσίας στο Web, όπως πόσοι επισκέπτες έκαναν κλικ σε βασικά στοιχεία (όπως συνδέσεις ή γραφικά) σε μια ιστοσελίδα, ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο στο Web ή ένα ενημερωτικό φυλλάδιο της Τοποθεσίας. Ενδέχεται να θέσουμε σε κοινή χρήση συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία με εταιρείες που συνεργάζονται μαζί μας, αλλά δεν επιτρέπουμε σε άλλες εταιρείες να τοποθετούν τεχνολογίες clear gif ή cookies στις τοποθεσίες μας, εκτός εάν υπάρχει προσωρινή αξία πελάτη που έχει προτεραιότητα (όπως στην περίπτωση που συγχωνεύεται στη interbrokers.gr μια τοποθεσία που βασίζεται σε cookies ή τεχνολογίες clear gif άλλων κατασκευαστών).

Έχετε τη δυνατότητα να δεχθείτε ή να απορρίψετε cookies. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης Web δέχονται αυτόματα τα cookies, μπορείτε όμως να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης που διαθέτετε, για να απορρίπτετε τα cookies, εάν το επιθυμείτε. Εάν επιλέξετε να απορρίπτετε τα cookies, δεν θα μπορείτε να έχετε πλήρη εμπειρία των αλληλεπιδραστικών δυνατοτήτων αυτής της τοποθεσίας ή άλλων τοποθεσιών Web που επισκέπτεστε. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση των cookies από τις ρυθμίσεις του πλοηγητή σας (browser), επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες και να ενημερωθείτε για τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να κάνετε.

 

  1. Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

Η ola24.gr δεσμεύεται για την προστασία της ασφάλειας των προσωπικών σας στοιχείων. Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες και διαδικασίες ασφαλείας, ώστε να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση ή γνωστοποίησή τους. Για παράδειγμα, αποθηκεύουμε τα προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε σε διακομιστές περιορισμένης πρόσβασης, οι οποίοι βρίσκονται σε ελεγχόμενες θέσεις. Επιπλέον, όταν μεταδίδουμε ευαίσθητα δεδομένα (όπως τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας) μέσω Internet, τα προστατεύουμε με χρήση κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layer).

Η ola24.gr είναι μια τοποθεσία με μη εξειδικευμένο κοινό και δεν συγκεντρώνει σκόπιμα κανένα προσωπικό στοιχείο από παιδιά.

Για να αποφύγετε τη συγκέντρωση και χρήση των προσωπικών σας στοιχείων από άλλους για ακατάλληλους ή επιβλαβείς σκοπούς, η OLA24.GR συμβουλεύει να είστε προσεκτικοί κατά την αποστολή μιας πραγματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων προσωπικών στοιχείων σε ομάδες συζήτησης, συνομιλίες, ή άλλους δημόσιους χώρους.

 

  1. Αλλαγές σε αυτήν τη Δήλωση προστασίας απορρήτου

Κατά καιρούς ενδέχεται να ενημερώνουμε αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου. Όταν γίνεται αυτό, θα τροποποιούμε επίσης την ημερομηνία «τελευταίας ενημέρωσης» που αναγράφεται στην αρχή της δήλωσης προστασίας απορρήτου. Για ουσιώδεις αλλαγές σε αυτήν τη δήλωση, θα σας ενημερώνουμε είτε τοποθετώντας μια ευδιάκριτη ειδοποίηση στην κεντρική σελίδα της τοποθεσίας μας, είτε στέλνοντάς σας απευθείας μια ειδοποίηση. Σας συμβουλεύουμε να εξετάζετε κατά καιρούς τη δήλωση προστασίας απορρήτου για να είστε ενήμεροι σχετικά με τον τρόπο που βοηθάμε στην προστασία των προσωπικών στοιχείων που συλλέγουμε. Η συνεχής χρήση της υπηρεσίας συνιστά από μέρους σας αποδοχή αυτής της δήλωσης προστασίας απορρήτου και τυχόν ενημερώσεων αυτής της δήλωσης.

 

Πληροφορίες επαφής

Τα σχόλιά σας σχετικά με αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου είναι ευπρόσδεκτα στη ola24.gr. Εάν πιστεύετε ότι η ola24.gr δεν τήρησε αυτήν τη δήλωση προστασίας απορρήτου, επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσδιορίσουμε και να διορθώσουμε αμέσως το πρόβλημα. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη δήλωση, μεταβείτε στη σελίδα επικοινωνίας με τη ola24.gr.